Vierstroom Magazine: Hoe leef jij? Op een woonboot!

Vierstroom Magazine: Hoe leef jij? Op een woonboot! 1450 1107 GOmotions

Je woning vertelt een deel van je leven.

Het is een stukje van wie je bent. Bij de een is dat sterker dan bij de ander, maar je huis is altijd de plek waar je terugkeert. Een vast ijkpunt.

Monique van der Weijden (62) woont sinds een paar jaar op een woonboot in het hart van Amsterdam. Voor haar een idyllische plek om te wonen, maar misschien meer nog een voorlopig eindpunt van een boeiende reis.

Het verhaal van Monique begint in het midden, om precies te zijn met een droom. Zoals zij het beschrijft een bijna religieuze ervaring: “Op mijn 38ste kreeg ik een droom waarin ik opgenomen werd in het licht, de hemel in. Alles was licht en liefde en we spraken telepathisch met elkaar. Die droom heeft mijn leven veranderd. Ik vroeg me af wie ik was, wat is mijn taak hier? Door een ongeluk kreeg ik tijd voor die gedachten en heb ik het roer drastisch omgegooid. Het was tijd voor Monique.”

‘Dit is gewoon mijn plek’

We spreken Monique – een wijze, humoristische en energieke vrouw – in de geborgenheid van haar boot. Haar speurtocht naar zichzelf is nu haar filosofie, haar missie en haar werk. Als coach past ze haar kennis uit studies en talloze levenslessen toe op haar cliënten met haar bedrijf GOmotions. “De reis naar jezelf is een studie op zich”, legt Monique uit. “Je verzamelt tools om hindernissen te leren zien en te overwinnen. Voor wie maak je keuzes? Voor de buitenwereld, zeg maar je ego of voor de binnenwereld, zeg maar jezelf. Op weg naar innerlijke vrijheid en eigenwaarde leer je je intuïtie te volgen.

De boot heeft een ziel

Monique verklaart haar intuïtieve keuze: “Aan de Reeuwijkse plassen woonde ik mooi en rustig, maar geïsoleerd. Met deze tjalk in Amsterdam zit ik midden tussen de musea, theaters, kroegjes, heerlijke winkeltjes, ik hoor zeven talen om me heen, ik houd ervan. Met één stap op het trapje van deze boot was ik verkocht. Boem, dit was mijn plek. Hier ben ik thuis. Het leven, de cultuur van Amsterdam naast de rust aan boord. De boot heeft een ziel en verdiende een opknapbeurt, eigenlijk net als bij mijn cliënten. De symboliek zit overal, water is voor mij emotie en de thematiek van mijn website www.gomotions.nl is varen. Ik werk aan innerlijke vrijheid in een boot die ‘Freedom’ heet. Alles komt hier samen. Je hoeft niet direct te verhuizen, maar een blik op je woning vertelt veel over wie je bent.”

Een belangrijk aspect van de filosofie van Monique is de positieve benadering van zaken die we ‘normaal’ als negatief beschouwen. Nare ervaringen, trauma’s en hindernissen zijn uiteindelijk bouwstenen voor de nieuwe jij. “In die zin beschouw ik mijn boot ook als een soort baarmoeder, met die ronde vormen en het onderwateridee. Hier worden inzichten geboren en de transformatie van mijn cliënten is ook een hergeboorte. Mijn boot ligt nu als een echte Koningin aan de kade. Ik heb haar versierd met planten en bloemen en toeristen komen haar fotograferen. Het is me overkomen, maar ik heb ook moedige, risicovolle keuzes gemaakt.”

Voel je welkom om contact te maken

Stuur een WhatsApp bericht

Of laat hieronder je gegevens achter, dan neem ik contact met je op

Je hoort spoedig van mij!

Gratis 20-minuten gesprek

Het is altijd fijn om elkaar even te spreken en te kijken of het “klikt”: een korte kennismaking zegt vaak al heel veel.

Kosteloos en vrijblijvend

Je bent nergens toe verplicht, en het is helemaal gratis.

Jouw behoefte in kaart

Wat heb jij nodig? Waar sta jij nu? En waar wil je heen? We gaan kort in op deze vragen zodat het duidelijk wordt wat ik voor jou kan betekenen.

© GOmotions | BTW: NL001181522B97  KVK: 24380179   |   Privacy Policy   |   Algemene Voorwaarden   |   Fotografie Paulien de Gaaij   |    Site by Gent Iyus

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze via uw browser informatie van specifieke diensten opslaan, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Het blokkeren van sommige soorten cookies kan van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website. Wij delen onze data met: Activecampaign (email campagnes wanneer u zich inschrijft) & Google Analytics (website-verkeer).
Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Onze website maakt gebruik van cookies, voornamelijk van diensten van derden. Definieer uw privacyvoorkeuren en/of ga akkoord met ons gebruik van cookies.